WATERFRONT CITY

Helyszín | Budapest, Óbuda

Tervezés | 2018-

Kivitelezés | 2019-

Vezető tervező: Hajnal Zsolt, Kendelényi Péter
Építész munkatársak: Balázs Anna, Cserjés Petra, Fekete Máté, Makovi-Hadházi Ágnes, Karlovecz Ádám, Németh-Csörge Zita, Szalántzy Kolos, Szász László
Építtető: Biggeorge Property
Lépték: 75 000 m2
Látványtervek: Axion Visual

A beruházó által kért cca 75 000 m²-es bruttó szintterületet igyekeztünk kis alapterületű tömegekben elhelyezni. A kis méret relatív, hiszen a hátsó 2 sori épület F + 13 szint magas, míg a Duna partiak F + 8 szintesek, de ténylegesen rövidebbek, mint a szomszédos panel sávházak.
A Duna parti épület hossztengelye a megmaradó épületével hasonló állású. Ezáltal a régi és új épületek között – a méretkülönbségek ellenére – egyfajta kapcsolat alakul ki. Egyúttal lehetőség nyílik arra, hogy a második és a harmadik sorban lévő épületekből a kilátás biztosított maradjon.
A vízparti házak kisebb magassága és a sakktáblaszerű beépítés is elősegíti az épületek közti átlátást. A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a házak egy együttest alkossanak, de hasonlóságuk ellenére ne legyen két teljesen megegyező megjelenésű épület.
Meghatározó gondolat az egymás feletti szintek teraszainak színben és méretben eltérő kialakítása. Ezáltal az épületek kevesebb szintszámúnak hatnak, csökken a homlokzati elemek száma. Hangulatuk, megjelenésük karakteresen eltér a környezetüktől.

Két díjat is nyert idén a Biggeorge Property, Építészfórum, 2020/12/22

Új városrész épül az óbudai szeszgyár területén, Építészfórum, 2019/07/04

Kapcsolat

Hajnal Építész Iroda Kft.

1117 Budapest, Nádorliget utca 8/F/42.

Tel: 06 1 2664805

E-mail: